Inspiration for Life

Inspiration for Life

Just a quicky

2016. február 03. - wonderspiration

5917987.jpg

Néha, na jó, lehet kicsit többször mint néha, nincs túl sok időm az ebédem elkészítésére. Vagy azért, mert éppen akkor esek haza valahonnan vagy mert pont úgy sikerült időzítenem az edzést, hogy már kopog a szemem mire hazaérek. Akik ismernek, jól tudják, nem éppen a legkedvesebb és legbarátságosabb állapotomban tündöklöm ilyenkor... Inkább „hangry” vagyok, mint „hungry”. Szóval ezekre az esetekre ki kellett találnom valamit ... valami gyorsat, egyszerűt, finomat és nem utolsósorban táplálót.

Íme egy quick lunch a ‘la me ... img_5486.JPG
 
2-3 gerezd fokhagyma 
200 gramm fagyasztott brokkoli

250 gramm királyrák
45 gramm quinoa
fűszerezés: oregánó, só, bors
3-4 evőkanál kókuszolaj
fél citrom leve

 

Először is kiolvasztom a rákot és a brokkolit, hogy mire hazaérek, tényleg csak össze kelljen dobálni. Felteszem kétszeres, de akár háromszoros vízben főni a quinoát, persze megsózom és egy evőkanál kókuszolajat is teszek hozzá. Hagyom szépen forrni, míg elkészítem ebédem legfinomabb részét: a fokhagymát kicsit megpirítom 2 evőkanál olajon, majd egyszerre ráöntöm a brokkolis-rákos mixemet. Megízesítem, ahogy én szeretem: jó sok oregánóval és hagyom hadd puhuljon a saját levében. Mikor már a quinoa és a brokkoli-rákok is elpárologtatják a levüket, nincs más hátra, mint hogy jól odapirítsunk nekik. Hozzáöntöm a quinoát a mixhez és jól összekeverem őket, hogy a pici kis quinoa szemek odatapadjanak mind a rákhoz, mind a brokkolihoz.

img_5487.JPG

Azt se felejtsük el, hogy ebben a gyors egytálételben minden tápanyag megtalálható, amire a szervezetünknek egy egészséges ebéd során szüksége van: fehérje, zöldség és lassan felszívódó összetett szénhidrát. Ki is számoltam, miből mennyit viszünk be ezáltal a szervezetünkbe:
 
380 kcal
48 gramm fehérje
4 gramm zsír
39 gramm szénhidrát
 
​Természetesen más zöldségmixszel, illetve gabonával(bulgur, köles, basmati rizs, barna rizs, hajdina) ki lehet próbálni, vagy akár csirkehússal. Az egytálételek tárháza majdhogynem kimeríthetetlen, úgyhogy még biztos mutatok 1-2 egyszerű de kreatív ötletet!
 
Jó étvágyat!

                                                


Sometimes, okay a bit more often than sometimes, I don’t really have enough time to prepare a decent meal for lunch. The reason for that is mostly related to the timing of my workouts. Those, who know me well, also aware of the fact that when I’m hungry, and I don’t get food immediately, I become ‘hangry’. So, for these occasions, I had to figure out something... something quick, simply, tasty and last but not least, nutritious.
 
Quicky lunch a ‘la me ... 
 
2-3 cloves of garlic (as you prefer)
200 grams frozen broccoli
250 grams scrimps
45 grams quinoa
Spices: oregano, salt, pepper
3-4 tablespoons coconut oil
juice of lemon (only a half)
 
Here is the easy and quick method... First of all, defrost the shrimps and broccoli, I basically just leave it in the kitchen while I am working out (approx. 2 hours). When I get home, the first step is to cook the quinoa, because that takes the most time. Boil it in 90-100 grams water and let it suck all it needs. While the quinoa is getting ready, I prepare the yummiest part of my meal: fry the garlic on the coconut oil and then pour the shrimp + broccoli at the same time. I flavour it just how I like: with lots of oregano and then I let it steam for a while. When both the quinoa and the broccoli + shrimp mix are ready, turn the fire on and toast it a bit… just to be crunchy enough! Mix everything together and feel the love in your tummy!
 
Not to forget, that in this super quick meal, you can find all the nutrition, our body needs to stay healthy: protein, vegetables and slow-carbs. Here are the numbers:
 
380 kcal
48 grams protein
4 grams fat
39 grams carbs
 
Of course, it is possible to make it with other grains (like bulgur, buckwheat, brown rice or millet) or with chicken, beef. There are tons of ideas and variations to make something quick but tasty.
 
More creative recipes are coming soon! But until then… Enjoy every bite of it!

A bejegyzés trackback címe:

https://wonderspiration.blog.hu/api/trackback/id/tr818357530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása