Inspiration for Life

Inspiration for Life

The Ultimate Cheesecake

2016. február 04. - wonderspiration

412523.jpg

Pár hónappal ezelőtt, ha valaki azt mondja nekem, hogy „sajttorta”, tipikusan a Starbucksban kapható cheesecake-re gondolok. Valószínűleg azért, mert még előtte (se azóta), egy helyen sem kóstoltam sajttortát. Hogy miért? A válasz egyszerű: nem láttam teljes kiőrlésű és cukormentes változatot – más pedig meg nyilván meg se fordul a fejemben.

Természetesen elkezdte piszkálni a fantáziámat, milyen is az a sajttorta, amiért mindenki odavan és hogyan tudnék magamnak készíteni egyet ... amiből aztán persze kettő, három, négy ... lett.

Már csak a megfelelő alkalmat kellett kivárnom: kedvenc erasmusos társaságommal minden héten nagy bulikat csaptunk... máris tudtam mivel kedveskedjek nekik!

Megszületett mindenki kedvence - amit azóta minden pénteken vinnem kell - „Herta’s Cheesecake.” 

Alap (24 cm-es tortaformához):

250g Gullón teljes kiőrlésű, cukormentes keksz (Aldi)

120 margarin olvasztva

70g erithrit

img_6338.jpg img_6340.jpg img_6342.jpg

Először is a kekszet ledarálom, összedolgozom a többi hozzávalóval, aztán csak szépen eloszlatom a tortaforma alján. Mindezt lehet csak simán hűlni hagyni, de én jobban szeretem ha már kicsit összesül, amíg elkészítem a krémet. Így tehát beteszem 150 fokra, alsó-felső sütésen.

 

img_6343.jpgKrém:

600 g light krémsajt / 500g mascarpone
250 g tejföl
Fél citrom leve és héja
1 tk Vanília aroma
2 ek nyílgyökérliszt / keményítő / zabpehelyliszt
180g  erithrit + pár csepp folyékony édesítőszer (ha kell)
3db tojás

 

Ami a krémet illeti, a tojásokon kívül mindent egy tálba öntök, majd egyesével hozzáadom őket és finoman összekeverem az egészet. Ráöntöm a kekszes alapra és mehet is a sütőbe kb. 45-50 percre.

Azért jó ilyen alacsony fokon és sokáig sütni, mert így a közepe finoman olvadt,  a széle pedig kicsit keményebb lesz.

Díszítésnek tökéletesen illenek hozzá a gyümölcsök. Én személy szerint az erdei gyümölcsös mixet preferálom, mert az nem kifejezetten édes, mégis sokféle van benne!

A gyümölcsöket kiolvasztva teszem csak rá, mikor már kész a torta és szilárd a teteje… De ha türelmetlenek vagyunk akkor már sütés közben is rátehetjük. Nem kell megijedni, a sütőben kis levet ereszt majd és szétfolyik, de ahogy kihűl és áll 1 éjszakát istenien fog kinézni. Az íze pedig... nincsenek rá szavak!

                                              

Few months ago, if somebody had said „cheesecake, I would have immeditately started thinking about the one from Starbucks. The reason is pretty simple: I have never ever tried cheesecake before. Why? Because no healthy version can be bought anywhere. That’s the ugly truth ... But never mind, I decided to create my own sugarfree and wholemeal cheesecake, but it was too good that I made another one and another one and so on. I only had to wait for the occasion to show off with my new recipe. Fortunately, I didn’t have to wait for too long. With my favourite Erasmus friends, we get together every weekend and finally, I knew how to make them happy.

So, that is how everybody’s favourite cheesecake was born: Herta’s Cheesecake.

Cake Base:
250 gramms sugarfree + wholemeal cookies, preferably oat cookies
120 gramms melted margarin
70 gramms erithrit / xilit

Cream:
600 gramms creamcheese or 500 gramms mascarpone
250 gramms sour milk

Half of a lemon juice
1 teaspoon vanillin aroma 

2 tablespoon oat flour
180 gramms erithrit

3 eggs

Start with crushing all the biscuits, mix it with the oil (margarine) and sweetener and then just slightly place it in the cake form. There are two options, either leave it alone while you make the crème or just put it in the oven, let it get warm and dry a bit, to be really crunchy in the end. I always choose the second one: 150 degrees, top-bottom heating.

Regarding the crème, it is quite simple: mix everything except the eggs. The eggs should be added and mixed one by one. Pour it on the top of the base, then put it back in the oven for another 45-50 minutes.

It is essential to bake it at a low degree and for more time, because like this, the middle will be soft and creamy, while the edges will be a bit harder but still smooth.

 As for the decoration, I like using forest fruits, since they are not that sweet and perfectly complements the sweetness of the cake. Put them on the top of the cheesecake when its already cold.

// Btw, I can never wait, so I always decorate while it’s still in the oven. First I regret it, because it seems that the whole cake will be juicy, but when it gets cold… its just perfect with a small juice in the middle. But be careful, only place them on the top, if its already solid. //

Anyways, we have to leave out “looking fab” cheesecake at least for one night in the fridge... I know, it seems a long and slow process, but trust me, it is definitely worth waiting!

- H - 

♥ You can also find me on Instagram and Facebook 

A bejegyzés trackback címe:

https://wonderspiration.blog.hu/api/trackback/id/tr698353454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása