Inspiration for Life

Inspiration for Life

Cookie Cake con Orange Fizz

2016. február 29. - wonderspiration

img_6704.JPG

Van egy nagyon tuti és sok féleképpen variálható keksz recept, amit percek alatt össze tudok dobni akármikor, ha nem vagyok biztos mikor-hol jutok számomra megfelelő ételekhez, így legtöbbször hordom is magamnál a kis kekszeimet. De most valami mást alkottam belőle ... 

Íme a szuperegyszerű keksz:
img_4022.jpg
150 gramm zabpehelyliszt
100 gramm erithritol
1 tábla étcsoki (min. 70%-os vagy cukormentes)
1 tk sütőpor
csipet só
3-4 evőkanál kókuszzsír

Egyszerűen csak összegyúrom (belecsipegetek) és dobom be a sütőbe, 180 fokon 20-25 percre. Csakis amikor már kihűlt, akkor szabad hozányúlni és megkóstolni, addigra lesz igazi ropogós törhető keksz állagú! 

 

 

Ezt a kekszet alapul véve találtam ki, hogy kéne valami igazi tömény csokiskeksz-torta aminek puha a belseje és tele van csokival, kívül viszont jól morzsolódik. És hogy feltúrbózzam, egy kis naranccsal megspékeltem.

Recept egy 25 cm-es piteformához

  • 250g liszt tk (graham plusz zabpehelyliszt keverék)
  • 100g erithritol plusz kb 4ml folyékony édesitő —— kiváltható 200g erithritollal
  • 1 1/2 tk szódabikarbóna és ugyanennyi sütőpor
  • fél narancs leve
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag narancsos étcsoki
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 3 ek kókuszolaj (kókuszzsír megolvasztva)

 A hozzávalókat, kivéve a csokoládét, mindössze jól összekeverem, és eloszlatom a piteformában. Így meg is van a “keksz” alapunk. Az narancsos csokit kis kockákra vágom és rászóróm a masszára, ami majd sütés közben jól beleolvad a tésztába – egy picit bele lehet nyomkodni, hogy biztosra menjünk.

img_6388.JPG

Sütési technikája hasonló, mint a sima keksznek, alul-felül sütés 180 fok, de inkább 30 perc.

img_6390.JPG 

Már készítés közben terjeng a narancsillat az egész lakásban… hát még sütés alatt.. alig lehet megállni, hogy ne azonnal kóstoljam meg, de mint a kekszre, erre a fura-tortára is igaz, kihűlve a legjobb.

 Én egy kis mandulavajjal tálaltam és azt hiszem nem is kell mondjam, mennyire kielégítette a “valami nagyon édes édesség” vágyamat, kellett is hozzá az a kis sós mandula.

img_6408.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wonderspiration.blog.hu/api/trackback/id/tr278421722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása